Meld u aan via SPV
Een goede band opbouwen met cliënten, dat is het eerste waar het bij het behandelen van personenschade om gaat. Het maakt daarbij niet uit of u als belangenbehartiger het slachtoffer vertegenwoordigt of de (wettelijk) aansprakelijke partij, veelal de verzekeraar. In beide gevallen geldt hetzelfde uitgangspunt, namelijk ‘vertrouwen’.
De basis is vertrouwen, maar wat als de onderbuik iets anders zegt?
Dat neemt niet weg, en de praktijk wijst dit ook uit, dat u soms een cliënt of wederpartij treft die de zaken toch wat anders voorstelt dan wat zich werkelijk heeft voorgedaan, met het doel om er een slaatje uit te slaan.
Gelukkig is dit geen dagelijkse praktijk, maar het komt voor. Ook u kunt hiermee in aanraking komen. Maar uw vermoedens moeten uit meer bestaan dan alleen een onderbuikgevoel. Het gaat u en de schadebehandelaar/fraudecoördinator uiteindelijk om de feiten. Het is dus belangrijk dat u in zulke gevallen bent voorbereid en weet wat u het beste kunt doen.
In de training Fact Finding bij Expertise in de personenschade krijgt u praktische handreikingen voor het her- en onderkennen van indicatoren en leert u hoe u hier het beste mee om kunt gaan. Vanzelfsprekend in samenspraak met de schadebehandelaar, want personenschadebehandeling is bij uitstek teamwork!
Vanwege de benodigde specifieke kennis, verzorgen wij deze training in samenwerking met Marius Rademaker.
Marius heeft zich als onderzoeker en later ook als coördinator fraudebeheersing bij o.a. Nationale Nederlanden en Generali op dit gebied gespecialiseerd en is nu werkzaam als onderzoeker/trainer
bij Secure Advance B.V.
Doel van de training
Tijdens de training Fact Finding bij Expertise in de personenschade krijgen personenschade-experts handvatten voor het herkennen van de indicatoren van verzekeringsfraude. Dat begint met goed, kritisch waarnemen:
- Waar let u op als u een schadeaangifteformulier (aanrijdingsformulier), schademelding of expertiseopdracht onder ogen krijgt?
- Kan de aanrijding (of ander ongeval) zijn gebeurd, zoals wederpartij claimt dat het is gebeurd? Wat verklaart verzekerde erover?
- Hoe voert u een goed open (informatief) gesprek met wederpartij?
- Hoe staat het er na (bv.) twee jaar schadebehandeling voor?
- Staat de inmiddels opgebouwde ‘relatie’ met het slachtoffer u in de weg?
- Wat is de rol van de belangenbehartiger?
- Welke stappen zet u vervolgens als u tegen onderzoekindicatoren aanloopt?
- Hoe legt u al uw bevindingen schriftelijk vast in een rapport of als ‘fraudesignaal’?
Meer over de inhoud van de training leest u in de uitgebreidere trainingsomschrijving.
Doelgroep
De training is bestemd voor personenschade-experts, personenschadebehandelaren en belangenbehartigers.
PE-punten?
Bent u als expert ingeschreven bij het NIVRE, dan levert deze training u 6 PE punten op.
Data en locatie
Kijk voor actuele data en locaties op de website van SPV.
Groepsgrootte
Het aantal deelnemers aan de training is gesteld op minimaal 8 en maximaal 12 personen.
Kosten
Kijk voor actuele prijzen op de website van SPV.
Aanmelden