Of het nu gaat om interne incidenten (zoals diefstal) of mogelijke verzekeringsfraude, grondig, maar vooral ook integer onderzoek vormt daarbij het vertrekpunt. Tijdens onze trainingen staat het methodisch onderzoek centraal: de vier fasen die leiden tot een goed onderzoek naar waarheidsvinding. Daarom hebben wij twee boeken over Fact Finding geschreven:
De Fraudeaangifte
Tijdens de Dag van de Fraudeonderzoeker op 20 april 2017, georganiseerd door het Institute For Financial Crime (IFFC) op de Politie Academie te Apeldoorn, is het eerste exemplaar van het boek De Fraudeaangifte uitgereikt. Dit boek, geschreven door Bregje De Lannoy-Walenkamp, Ton Haen, Gerard Blonk en Piet van Gelder, biedt handvatten voor het opstellen van een aangifte waar men iets mee kan. Zo vormt het boek het startpunt voor een succesvolle strafrechtelijke belangenbehartiging.
Publicaties
Met enige regelmaat schrijven wij artikelen voor MissetHoreca en De Corporatie Academie over Fact Finding.
MissetHoreca
Ook in de horeca gebeuren incidenten: de fooienpot is ‘verdwenen’, er zijn klachten van gasten over onheus gedrag van personeel, drankjes die wel of niet worden aangeslagen in het kassasysteem. En ook dat vraagt om waarheidsvinding. In onze artikelen geven wij horecaondernemers tips en adviezen rondom Fact Finding.
De Corporatie Academie
Bij woningcorporaties spelen weer andere kwesties, zowel intern als extern: aanwijzingen dat een medewerker familie hoger op de wachtlijst voor een woning probeert te plaatsen, geruchten dat een medewerker afspraken heeft gemaakt met aannemers in ruil voor persoonlijke gunsten, vermoedens van onderverhuur of een wietplantage in een woning. Alleen grondig onderzoek kan de waarheid boven tafel krijgen. In onze artikelen geven wij corporatiemedewerkers handreikingen hoe te handelen.