Ontvang  onze 10 belangrijkste tips in uw postbus

Meer informatie hier ⇒

divider

Fraude nieuws

Blijf op de hoogte van wat er speelt op het gebied van fraude

separator

Waterschap ontslaat medewerker na fraude met facturen

PROVINCIE UTRECHT – Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft een medewerker ontslagen wegens fraude met facturen. Het waterschap is voor ongeveer 75.000 euro benadeeld, meldt dijkgraaf Patrick Poelmann. Ook heeft HDSR aangifte gedaan tegen de medewerker en twee andere betrokkenen van buiten de organisatie.

Lees meer


separator

Van fraude verdachte gemeentesecretaris is nu algemeen directeur van de gemeente Gooik

Gooik –

Tussen 2007 en 2016 kocht de gemeente Gooik voor 31.000 euro aan schuimwijn bij het bedrijfje van de moeder van de gemeentesecretaris. Dat staat in de doorlichting die Audit Vlaanderen maakte na een klacht tegen de gemeentesecretaris.

Lees meer


separator

Privacy achterban beschermen met waarschuwing voor CEO-fraude

Fraudeurs gebruiken steeds vaker een geniepige vorm van oplichting: CEO-fraude. De fraudeurs doen zich voor als de CEO van een organisatie en vragen een werknemer van de financiële afdeling bijvoorbeeld om een betaling te doen naar het buitenland. De OR doet er goed aan om deze vorm van fraude onder de aandacht van de achterban te brengen.

Lees meer


separator

Duiven ontslaat ambtenaar die shopte met geld personeelsvereniging

DUIVEN- De gemeente Duiven ontslaat een ambtenaar voor diefstal en fraude. De vrouw zou tussen 2010 en 2018 ruim 60.000 euro van de personeelsvereniging hebben uitgegeven aan eigen spullen. De vrouw was in die periode penningmeester van de personeelsvereniging.

Lees meer


separator

‘Het is de vraag of je je personeel echt goed kent. We screenen veel te weinig’

Fraudeurs vertonen een zwakker normbesef en begaan vaker verkeersovertredingen, schrijft work-lifeplatform Intermediair. Met selectie aan de poort, preventief monitoren en risicoanalyse kun je ze in het vizier krijgen.

Lees meer


separator

Flink meer meldingen over fraude in de zorg

Het aantal meldingen over mogelijke fraude in de zorg is vorig jaar met ruim de helft toegenomen tot 675.

Lees meer


separator

Man die ‘lijkenpikker’ van Rabo dreigde kaal te scheren, komt 8 jaar op zwarte lijst

Hij zou de wenkbrauwen van een Rabo-medewerker afscheren, diens hoofd in elkaar slaan en het resultaat vervolgens op internet vergezellen van de tekst dat deze man werkt als god bij de bank.

Lees meer


separator

Rechter: billenknijpende ProRail-medewerker onterecht ontslagen

ProRail heeft ten onrechte een verkeersleider op staande voet ontslagen, die een vrouwelijke collega tijdens een kerstborrel in Amsterdam meerdere malen bij de billen pakte. De rechtbank oordeelt dat de gedragingen van de medewerker – ‘hoe verwerpelijk ook’ – het karakter hebben van een incident.

Lees meer


separator

Topambtenaar en gemeente Oldambt verdacht van fraude

De gemeente Oldambt en een topambtenaar in persoon zijn voor de strafrechter gedaagd. Omdat ze volgens het Openbaar Ministerie in 2014 opdracht zouden hebben gegeven voor het illegaal afgraven van 16.000 kuub zand voor de aanleg van de Blauwe Passage in Midwolda.

Lees meer


separator

Zaanstad helpt fraude bestrijden

ZAANSTAD – De gemeente heeft zich bij twee organisaties aangesloten die uitkerings- en zorgfraude opsporen.

Lees meer


separator