Ontvang  onze 10 belangrijkste tips in uw postbus

Meer informatie hier ⇒

divider

Fraude nieuws

Blijf op de hoogte van wat er speelt op het gebied van fraude

separator

‘BDO-accountants gebruikten juridische schijnconstructie’

Twee accountants van BDO zouden door middel van een juridische schijnconstructie informatie voor het Openbaar Ministerie (OM) hebben achtergehouden over vermeende fraude bij vermogensbeheerder Box Consultants.

Lees meer


separator

Ceo-fraude met behulp van valse mails

De controller van de organisatie is medio 2016 na zijn vakantie druk met de facturen. Dan ontvangt hij een mail van de ceo in verband met een forse rekening. Hij verzoekt de controller om dezelfde dag ruim 91.000 euro over te maken. De bestemming is Hongkong. De ceo zal later de factuur sturen.

Lees meer


separator

Gemeenten eisen 1,1 miljoen euro terug van zorgaanbieder Job Lanceer

ARNHEM – De gemeenten Tiel, Buren en Neder-Betuwe willen 1,1 miljoen euro terug van zorgaanbieder Job Lanceer uit Tiel. Dat is de claim die ze bij de curator van het inmiddels failliete zorgbedrijf hebben neergelegd.

Lees meer


separator

Accountant en fraude: duidelijke uitspraak in de VS

‘Accountant en fraude’ was, is en blijft een lastig begrippenpaar. Telkens wordt na ontdekking van grootschalige fraude teruggekeken naar de door de accountant afgetekende (en meestal goedgekeurde) jaarrekening. Niet zelden leidt dat terugkijken tot de vraag: waar was de accountant?

Lees meer


separator

Managers spelen cruciale rol bij beveiliging

Beveiligingsrisico’s komen van alle kanten, maar bedrijven vrezen vooral kwetsbaarheden in software van derden, op de voet gevolgd door fraude door werknemers en het niet volgen van security beleidsregels.

Lees meer


separator

PwC VS nalatig bij controle Colonial Bank

Enkele bankmedewerkers deden hier aan mee. Volgens schuldeisers Federal Deposit Insurance Corp (FDIC) en Colonial Bank is PwC nalatig geweest, omdat het de fraude had moeten detecteren.

Lees meer


separator

Algoritme detecteert fraude in jaarverslagen

Aan de Universiteit Twente is een algoritme ontwikkeld dat kan helpen bij het detecteren van fraude in jaarverslagen. Hoe het precies werkt, weten de onderzoekers niet.

Lees meer


separator

Raadslid moet 118.500 euro terugbetalen

Het Haarlemmermeerse raadslid Anneke van der Veer is veroordeeld tot het terugbetalen van 118.500 euro die via factuurfraude werd afgetroggeld van modemerk Benetton. Dat blijkt uit een onlangs verschenen faillissementsverslag.

Lees meer


separator

Renkum gaat strijd aan met identiteitsfraude

Gemeente Renkum sluit aan bij het samenwerkingsconvenant tussen diverse gemeenten in Overijssel en Gelderland, de politie, de Koninklijke Marechaussee, de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), het Openbaar Ministerie (OM) en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). In deze samenwerking worden de krachten gebundeld om identiteitsfraude integraal aan te pakken. Burgemeester Agnes Schaap ondertekende daarvoor de samenwerkingsovereenkomst.

Lees meer


separator

Huisarts op non actief na tuchtklachten door zorgverzekeraars wegens fraude

Zorgverzekeraars VGZ, ASR, CZ, Menzis, ONVZ, Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid hebben in gezamenlijkheid tuchtklachten ingediend tegen een frauderende huisarts in Lelystad. Het tuchtcollege heeft in juni de zwaarste maatregel opgelegd: doorhaling van de inschrijving in het BIG-register. In hoger beroep heeft dit stand gehouden. De huisarts kan hierdoor zijn beroep niet meer uitoefenen.

Lees meer


separator