Ontvang  onze 10 belangrijkste tips in uw postbus

Meer informatie hier ⇒

divider

Fraude nieuws

Blijf op de hoogte van wat er speelt op het gebied van fraude

separator

OM eist 30 maanden cel tegen oud-bestuurders HDI-Gerling

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vanmorgen 30 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen voormalig HDI-Gerling bestuurders Bert Schouten en Marco Mattke. Daarbovenop vordert het OM € 2,5 mln aan schadevergoeding.

Lees meer


separator

‘Helft van de bedrijven wereldwijd heeft soms te maken met fraude’

Wereldwijd wordt de helft van alle bedrijven geconfronteerd met financieel-economisch fraude. In 2016 was dit nog 36 procent. Verduistering van geld en goederen, cybercrime en consumentenbedrog staan in de top drie van meest voorkomende fraudegevallen. Dat blijkt uit de Global Economic Crime and Fraud Survey 2018 van PwC onder 7200 respondenten uit 123 landen, waaronder Nederland.

Lees meer


separator

Verzekeraars bepleiten zwarte doos in elke auto

Verzekeraars vinden dat voertuigen moeten worden uitgerust met een zogenoemde Event Data Recorder (EDR), zodat bij een ongeluk de ongevalsomstandigheden snel beschikbaar komen. Dat is één van aanbevelingen die het Verbond van Verzekeraars doet in het vandaag verschenen position paper ‘Voertuigdata: de klant aan het stuur’.

Lees meer


separator

Politie filmt ‘klapdag’ in fraudezaak met invalideparkeerkaarten

Na maandenlang onderzoek naar de fraude was gisteren de ‘klapdag’. Op beelden is te zien dat een arrestatieteam een van de verdachten thuis aanhoudt. Daarbij was geen breekijzer of geweld nodig. Ook zijn er veertien auto’s, waaronder een Porsche, in beslag genomen waarmee gebruik gemaakt werd van de illegaal verkregen invalideparkeerkaarten.

Lees meer


separator

Zorg riekt naar fraude, Veluwse gemeenten zeggen per direct samenwerking met aanbieder op

APELDOORN – Tien samenwerkende gemeenten op de Veluwe en omgeving hebben per direct hun samenwerking met een zorgaanbieder opgezegd. Volgens de gemeente Apeldoorn – één van de tien gemeenten – heeft het bedrijf toegekende zorg bij de gemeenten in rekening gebracht, maar de zorg niet aan cliënten verleend.

Lees meer


separator

Zorginstelling Daelzicht past haar personeelsbeleid aan nu is uitgekomen dat een onbevoegde arts drie jaar lang werkzaam was in Heel.

Voorkomen moet worden dat, net als bij de vrouw het geval was, iemand binnen ­Daelzicht werkt zonder de juiste papieren, stelt bestuurder Peter Muijen.

Lees meer


separator

Bewindvoerder uit Uden opgepakt op verdenking van fraude; tientallen cliënten gedupeerd

UDEN – De politie heeft vrijdagochtend de 49-jarige directeur van een bewindvoeringskantoor aangehouden op verdenking van verduistering van geld. Dat meldt de politie in een persbericht.

Lees meer


separator

Inspecteurs checken sauna’s op camera’s in kleedhokjes

Veel sauna’s overtreden de wet met hun bewakingscamera’s. De Autoriteit Persoonsgegevens gaat checken of er camera’s hangen in kleedruimtes en wc’s.

Lees meer


separator

Medewerkster ABN Amro plundert 45.000 euro van rekening klant

Een medewerkster van een Limburgse vestiging van ABN Amro heeft een bankrekening van een klant geplunderd. In anderhalf jaar schreef zij het volledige tegoed van ruim 45.000 euro over naar haar eigen rekening, om er een luxere levensstijl op na te kunnen houden.

Lees meer


separator

Onterecht uitbetaalde uitkeringen kostten de samenleving 175 miljoen euro

Het UWV weet een deel van de onterecht betaalde uitkeringen en opgelegde boetes nooit terug te vorderen. Naar schatting bedraagt de totale schade over de jaren 2013 tot en met 2017 maar liefst 175 miljoen euro.

Lees meer


separator