Ontvang  onze 10 belangrijkste tips in uw postbus

Meer informatie hier ⇒

divider

Fraude nieuws

Blijf op de hoogte van wat er speelt op het gebied van fraude

separator

Ondernemers voor tienduizenden euro’s opgelicht met valse e-mails

ASSEN – Cybercrime, criminaliteit via internet, maakt steeds meer slachtoffers in Drenthe. Ondernemers zijn de afgelopen maanden voor tienduizenden euro’s opgelicht.

Lees meer


separator

‘Belang data zit nog steeds niet tussen de oren bij bestuurders’

Dat big data terrein is echt nog heel jong’, zo zei moderator en journalist Peter Olsthoorn gisteren tijdens bijeenkomst ‘Big Data bij fraude en criminaliteitsbestrijding’ die was georganiseerd door uitgeverij en studiecentrum Kerckebosch. Volgens één van de sprekers zit het belang van data nog steeds niet ‘tussen de oren’ bij bestuurders.

Lees meer


separator

Ingehuurde medewerker gemeente Velsen pleegde fraude

Een ingehuurde medewerker bij de gemeente Velsen heeft tijdens werkzaamheden voor de gemeente fraude gepleegd. De gemeente heeft de medewerker direct op non-actief gezet. Ook bij het detacheringsbureau waar de medewerker werkzaam voor was is op de hoogte gesteld.

Lees meer


separator

MAAK KENNIS MET DE INITIATIEFNEMERS VAN DE IFFC KAMER IO. VERZEKERINGSFRAUDE

Deze keer maken we kennis met Marcel Bouwman (voorzitter), George Oostrom (vice-voorzitter) en Arjen Witteveen (secretaris). Zij zijn een van de initiatiefnemers van de Kamer Verzekeringsfraude die in juni wordt opgericht. Het doel van de kamer is om verschillende branches in de verzekeringswereld met elkaar te verbinden en stakeholders te informeren en inspireren. Dit met het oog op het verminderen van de kwetsbaarheid voor misbruik enerzijds en het vermijden van onnodige bedrijfskosten anderzijds.

Lees meer


separator

Wie-is-wie in de Vestia-fraude

Zijn fraude was zes jaar geleden wereldnieuws. Door speculatie met rentederivaten bezorgde de corrupte kasbeheerder Marcel de Vries zijn werkgever, de Rotterdamse woningcorporatie Vestia, een schade van ruim 2 miljard euro.

Lees meer


separator

Naamcheck bij overboeking voorkomt fraude’

Door de extra controle op naam die door Rabobank in het leven is geroepen zijn klanten in totaal 70 procent minder geld kwijt aan fraude met facturen. Daarnaast voorkomt de IBAN-naamcheck de helft van verkeerde betalingen.

Lees meer


separator

Ontslag op staande voet voor twee gratis drankjes

Een medewerker van Van der Valk zwicht voor het verzoek van twee gasten en schenkt hen een paar drankjes. Volgens zijn werkgever is dit diefstal op de werkvloer en dit wordt bestraft met ontslag op staande voet. De kantonrechter buigt zich over de vraag of deze sanctie passend is.

Lees meer


separator

Man aangehouden voor bedreiging Interpolis

De politie heeft voor het weekend een Limburger (62) aangehouden die ernstige bedreigingen had geuit aan het adres van Interpolis in Tilburg. De verzekeraar deed daarvan aangifte. Van de man is computerapparatuur in beslag genomen.

Lees meer


separator

Brandstichtende verzekeringsfraudeur moet op blaren zitten

Een man die twee verzekeraars oplichtte door branden te stichten in een schuur en een vakantiehuisje, is door de rechtbank Rotterdam veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur. Bij de brandstichtingen vonden explosies plaats en raakte de oplichter zelf ernstig gewond. Hij moet in totaal € 17.000 verzekeringsgeld terugbetalen.

Lees meer


separator

Gemeentesecretaris doet aangifte tegen ambtenaar wegens fraude

Een gemeentesecretaris heeft aangifte gedaan tegen een ambtenaar van de gemeente Alphen aan den Rijn. De ambtenaar wordt verdacht van verduistering of fraude bij het bouwproject Nieuwe Sloot. De gemeentesecretaris is directeur van de organisatie.

Lees meer


separator