Ontvang  onze 10 belangrijkste tips in uw postbus

Meer informatie hier ⇒

divider

Fraude nieuws

Blijf op de hoogte van wat er speelt op het gebied van fraude

separator

Flink meer meldingen over fraude in de zorg

Het aantal meldingen over mogelijke fraude in de zorg is vorig jaar met ruim de helft toegenomen tot 675.

Lees meer


separator

Man die ‘lijkenpikker’ van Rabo dreigde kaal te scheren, komt 8 jaar op zwarte lijst

Hij zou de wenkbrauwen van een Rabo-medewerker afscheren, diens hoofd in elkaar slaan en het resultaat vervolgens op internet vergezellen van de tekst dat deze man werkt als god bij de bank.

Lees meer


separator

Rechter: billenknijpende ProRail-medewerker onterecht ontslagen

ProRail heeft ten onrechte een verkeersleider op staande voet ontslagen, die een vrouwelijke collega tijdens een kerstborrel in Amsterdam meerdere malen bij de billen pakte. De rechtbank oordeelt dat de gedragingen van de medewerker – ‘hoe verwerpelijk ook’ – het karakter hebben van een incident.

Lees meer


separator

Topambtenaar en gemeente Oldambt verdacht van fraude

De gemeente Oldambt en een topambtenaar in persoon zijn voor de strafrechter gedaagd. Omdat ze volgens het Openbaar Ministerie in 2014 opdracht zouden hebben gegeven voor het illegaal afgraven van 16.000 kuub zand voor de aanleg van de Blauwe Passage in Midwolda.

Lees meer


separator

Zaanstad helpt fraude bestrijden

ZAANSTAD – De gemeente heeft zich bij twee organisaties aangesloten die uitkerings- en zorgfraude opsporen.

Lees meer


separator

‘Accountants doen nog altijd te weinig tegen fraude’

Accountants hebben nog altijd niet genoeg hervormingen doorgevoerd in hun vak. Er wordt nog altijd te weinig gedaan aan de controle van fraude. Dat concludeert de Monitoring Commissie Accountancy, die het veranderproces van de sector nauwlettend in de gaten houdt.

Lees meer


separator

Fraude opsporen blijft (deels) mensenwerk

Online fraude kun je grotendeels geautomatiseerd opsporen met nieuwe technologieën maar toch blijven handmatige controles noodzakelijk. De wiskundige logica van kunstmatige intelligentie is niet ingesteld op nuances, de menselijke geest wel.

Lees meer


separator

Minister: Zeer kleine kans op id-fraude met gegevens uit Kadaster

Er is een zeer kleine kans op identiteitsfraude met de persoonsgegevens die via het Kadaster opvraagbaar zijn, zo heeft minister Ollongren van Binnenlandse Zaken laten weten. Begin deze maand waarschuwde Vereniging Eigen Huis (VEH) dat persoonsgegevens bij het Kadaster onbeschermd zijn.

Lees meer


separator

Uitleesbare autosleutel verraadt verzekerde: gestolen auto was kaduuk

Wat er met de auto is gebeurd is niet duidelijk, maar een man die zijn BMW 116 I als gestolen opgaf, hoeft niet te rekenen op schadevergoeding. Het Gerechtshof Den Bosch bevestigt dat de eigenaar zijn meldingsplicht heeft verzaakt door niet te melden dat de auto kort voor de diefstal met een ernstige motorstoring kampte. De verzekeraar hoeft de dagwaarde van het voertuig -€ 7.950- daarom niet te vergoeden.

Lees meer


separator

OM eist tot bijna 5 jaar cel tegen hoofdverdachten in Vestia-schandaal

Het Openbaar Ministerie wil dat de twee hoofdverdachten in het financiële schandaal bij woningcorporatie Vestia tot 57 maanden cel krijgen. Volgens de aanklagers bij de rechtbank in Rotterdam hebben zij zich schuldig gemaakt aan omkoping, oplichting, fraude en witwassen.

Lees meer


separator