Ontvang  onze 10 belangrijkste tips in uw postbus

Meer informatie hier ⇒

divider

Fraude nieuws

Blijf op de hoogte van wat er speelt op het gebied van fraude

separator

Mag een inspectiedienst van de overheid een risicoprofiel van groepen burgers opstellen en op basis daarvan extra rechercheren?

De Volkskrant meldde eind augustus dat Translink 377 keer reisgegevens van ov-studentenkaarthouders aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) heeft doorgegeven, die op haar beurt fraudegevallen probeert op te sporen van thuiswonende studenten die een uitwonenden beurs ontvangen.

Lees meer


separator

Foute managers en bazen bron van ellende

Veel medewerkers voelen zich ongelukkig als gevolg van het gedrag van hun manager. Geen wonder, zegt Bart Groothuis, het gedrag dat ze vertonen is soms bizar.

Lees meer


separator

Notaris aangehouden voor verlenen diensten voor criminele activiteiten

Een combiteam van FIOD- en Politierechercheurs heeft afgelopen dinsdag een notaris van een kantoor uit de provincie Flevoland aangehouden. Hij wordt verdacht van het behulpzaam zijn bij criminele activiteiten zoals oplichting en het witwassen van verdiensten uit criminaliteit. Het combiteam doorzocht de woning en het kantoor van de notaris. Hij zal vandaag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Lees meer


separator

Bedrijf moet werknemer tijdig vertellen over monitoren communicatie

Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens heeft in een uitspraak bepaald dat bedrijven hun werknemers moeten inlichten op het moment dat hun digitale communicatie vanaf de werkplek in de gaten wordt gehouden.

Lees meer


separator

OM: BDO-accountants op de hoogte van fraude

Twee accountants van accountantsorganisatie BDO, onder wie accountancyhervormer Pieter-Paul Saasen, waren op de hoogte van fraude bij een vermogensbeheerder, maar ‘deden niets met deze wetenschap’. Dat stelt het Openbaar Ministerie (OM) in een tuchtzaak tegen de twee accountants.

Lees meer


separator

Fraude? Herken de zwakke plekken in je organisatie

Vriendjespolitiek, omkooppraktijken, valse facturen en andere malversaties zijn onlosmakelijk verbonden met de praktijk van aanbesteden. De belangen zijn groot, net als de verleiding om net over de schreef te gaan.

Lees meer


separator

Autoverzekeraar vermoedt enscenering; claimant vaker betrokken bij aanrijdingen

Een Rotterdamse automobilist in een Mercedes had op 7 december 2012 een aanrijding met een hem tegemoet komende SEAT, waarvan de bestuurder verzekerd was bij de Goudse. Volgens de verzekeraar was er sprake van een geënsceneerd ongeluk. Als WAM-verzekeraar weigert de Goudse de ruim zevenduizend euro te betalen aan tegenpartij.

Lees meer


separator

Sluitend bewijs? Dat regel je zo

Een bedrijf mag zijn eigen werknemers niet zomaar bespioneren. Maar wat mag dan wel bij een verdenking van fraude of diefstal?

Lees meer


separator

Privacywaakhond onderzoekt camera’s in reclamezuilen op NS-station

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gaat in gesprek met de NS over camera’s die zijn verwerkt in reclamezuilen op perrons.

Lees meer


separator

Fraude bij kerken: vertrouwen is goed, controle is beter

Penningmeesters die jarenlang tonnen konden verduisteren of hun privébestedingen financierden uit de kas van de kerkinstelling. Of de penningmeester die zelf slachtoffer werd van een fraudeur en geld van de kerk overmaakte naar een verzonnen project in Afrika.

Lees meer


separator