Ontvang  onze 10 belangrijkste tips in uw postbus

Meer informatie hier ⇒

divider

Boek en training “De Fraudeaangifte”

Strafrecht als Optimum Remedium voor fraudebestrijding!

separator

De fraudeaangifte

De fraudeaangifte achterkant

Fraude komt in vele gedaantes en in alle maatschappelijke geledingen voor. Er gaat geen dag voorbij of de media informeren ons over weer een nieuwe vorm. Door daarop op een ‘klassieke wijze’ te blijven reageren zal er weinig aan deze praktijk veranderen. Mede daarom gaan er steeds meer stemmen op het strafrecht niet meer als ‘ultimum remedium’ maar als ‘optimum remedium’ in te zetten. Niet meer als ‘laatste redmiddel’, maar als ‘optimaal instrument’ om het fraudeverschijnsel op een andere wijze tegemoet te treden.

Dit was voor Bregje De Lannoy-Walenkamp, Ton Haen, Gerard Blonk en Piet van Gelder mede aanleiding om het boek De Fraudeaangifte te schrijven, waarbij wij onze kennis over en ervaring met de praktijk van de fraudeaangifte hebben gebundeld.

De fraudeaangifte geeft functionarissen, werkzaam bij financiële instellingen (maar ook bij andere organisaties), handvatten bij de voorbereiding en het daadwerkelijke doen van aangifte bij opsporingsinstanties. Het boek beschrijft wat je moet doen om een strafrechtelijke afdoening van fraude te laten voldoen aan de belangen van de gedupeerde. De vele mogelijkheden worden in klare taal en met veel praktijkvoorbeelden uitgelegd en flowcharts helpen bij het stapsgewijs doorlopen van specifieke procedures.

Tijdens de Dag van de Fraudeonderzoeker op 20 april 2017, georganiseerd door het Institute For Financial Crime (IFFC) op de Politie Academie te Apeldoorn, is het eerste exemplaar van het boek De Fraudeaangifte uitgereikt. Wilt u meer weten over deze dag, klik dan hier.

uitreiking boek

Bent u geïnteresseerd of wilt u het boek bestellen, klik dan hier.

Naast het boek ook een opleiding 

Behalve het boek hebben wij ook de training “De Fraudeaangifte” ontwikkeld; deze opleiding is ondergebracht bij opleidingsinstituut SPV te Vaassen.
Wilt u meer weten over deze tweedaagse opleiding, klik dan hier.