Ontvang  onze 10 belangrijkste tips in uw postbus

Meer informatie hier ⇒

divider

Fraude nieuws

Blijf op de hoogte van wat er speelt op het gebied van fraude

separator

Verzekeraars sporen steeds meer fraudeurs op en besparen €83 miljoen

Verzekeraars zetten steeds meer in op vroegtijdige opsporing van fraudeplegers. Vorig jaar zijn maar liefst 10.001 fraudeplegers opgespoord door verzekeraars, zo’n 20 procent meer dan in 2015 toen iets meer dan 8.000 verzekeringsfraudeurs tegen de lamp liepen. Verzekeraars bespaarden door de opsporingsacties ruim €83 miljoen.

Lees meer


separator

Camera tegen bijstandsfraude verboden

NIJMEGEN – Het is voortaan verboden bijstandsfraude op te sporen met een verborgen camera. De sociale recherche van de gemeente Nijmegen kreeg in september 2013 toestemming om die methode te gebruiken onder speciale voorwaarden van de Autoriteit Persoonsgegevens. Zo hoopte Nijmegen jaarlijks 2,4 miljoen euro aan uitkeringen terug te vorderen en boetes te innen.

Lees meer


separator

Oplichting van Benetton: deel buit bij raadslid Haarlemmermeer

Modebedrijf Benetton is voor 1,2 miljoen euro opgelicht. Het onderzoek leidt onder meer naar gemeenteraadslid Anneke van der Veer uit Haarlemmermeer. Hoe is 118.500 euro op haar bank­rekening terechtgekomen?

Lees meer


separator

Meer dan helft aangiftes politie verdwijnt in prullenbak

De politie neemt minder dan de helft van alle aangiftes die jaarlijks worden gedaan in behandeling.


separator

Amsterdam stelt topambtenaar op non-actief om fraude

De gemeente Amsterdam heeft een topambtenaar geschorst die wordt verdacht van fraude met declaraties en belangenverstrengeling.

Lees meer


separator

LIO-bijeenkomst over fraude: voorkomen is beter dan genezen

‘Vaak stond bij internal audit het stoplicht ook al op rood.’ Dat was één van de statements tijdens een bijeenkomst die de NBA-ledengroep intern en overheidsaccountants (LIO) recent organiseerde over fraude, onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’.

Lees meer


separator

Berenschot rondt cultuuronderzoek voor gemeente Leiden af

Uit een onderzoek van Berenschot naar vermeende misstanden bij het Leidse re-integratiebedrijf DZB is naar voren gekomen dat er niet zoveel mis is bij de organisatie. Over het algemeen hebben de werknemers plezier in hun werk en zijn ze tevreden over de onderlinge omgang, hun leidinggevenden en het beleid. Wel zijn er punten waarop de organisatie zich kan verbeteren. Zo zou het goed zijn om meer aandacht te besteden aan ongewenst gedrag zoals pesten en schelden.

Lees meer


separator

Op zoek naar de verdwenen tonnen van thuiszorgbedrijf SAC

Thuiszorgbedrijf Senior Assist Care uit Assen ging eind 2016 ten onder na een interne fraudezaak. De curatoren proberen nog iets van het verdwenen geld terug te halen. Opvallend: ook het pensioenfonds heeft beslag laten leggen op bezittingen van twee oud-bestuursleden.

Lees meer


separator

Fraude vermoed bij Arnhemse zorgbureau De Zorgdrager

De gemeente Arnhem heeft gistermiddag bij de politie aangifte gedaan tegen het failliete Arnhemse zorgbureau De Zorgdrager. Ze vermoedt dat ‘cliënten financieel ernstig zijn benadeeld’ door deze zorgaanbieder.

Lees meer


separator

Claimbewustheid

Groot alarm op deze zender vrijdag: kapotte smartphones worden straks niet meer gedekt door de inboedelverzekering. Zeker vijf verzekeraars, waaronder Ditzo, ASR en ING gooien, ze uit de dekking. En geef ze eens ongelijk, de situatie is volkomen onhoudbaar geworden. De smartphone blijkt onverzekerbaar.

Lees meer


separator